Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pompalı tüfekle öldürülen Suriyeli işçinin yakını: Bombadan kaçtık burada ölüyoruz

Pompalı tüfekle öldürülen Suriyeli işçinin yakını: Bombadan kaçtık burada ölüyoruz

Volkan PEKAL
Mesut BAYLAV
Adana

Adana’da Suriyeli bir genç pompalı tüfekle öldürüldü. Selahattin Elhasan Elcunid (27) yaşamını yitirirken, saldırıdan sağ kurtulan akrabası Ahmet Yahya Muğeybir gazetemize konuştu.

Daha önce polis kurşunu ile can veren Ali El Hemdan’ın akrabası da olan Muğeybir, “Suriye’de bombadan kaçtık, burada mı ölelim? Hepimiz İş için, çocuklarımız için gelmişiz. Bunu her yerde konuşacağım, çünkü beş ayda ikinci ölüm oldu” dedi.

Adana’da pazar günü öğle saatlerinde Seyhan İlçesi’ne bağlı Şehit Duran Mahallesi Manisalı Ali Bey Caddesi’ne Suriyeli mülteci Selahattin Elhasan Elcunid, pompalı silahla öldürüldü. Olayla ilgili haber ajansları Elcunid’in kendisini öldüren kişi ile kavga ettiği bilgisini geçti. Ancak saldırı sırasında Selahaddin’in yanında olan ve saldırıdan sağ kurtulan Ahmet Yahya Muğeybir, Selahaddin ve kendisinin bir kavga anında tesadüfen orada olduğunu ve bunun kameralarda da görülebileceğini anlattı.

‘KAVGANIN İÇİNDE KALDIK’

Muğeybir, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Her hafta Pazar günü Selahattin ile gezmeye gideriz. Ben 12.30 gibi onu motosikletimle aldım. Gidip kahvede oturduk. Kahve içtik, biraz gezdik. Saat 2-3 arası geri dönerken bir kavga gördük. Kim kiminle kavga etmiş bilmiyoruz. Biz yolumuzu değiştirdik. Ara sokağa girdik. İleriden geri ana yola çıktık. Biz yola doğru rampayı çıkarken baktık 4 kişi var. Birinin elinde bıçak var, birinin elinde silah vardı. Caddeye çıkan rampada biri bize bıçakla vuracaktı. Selahattin kendini kurtarmak için bir tarafa atladı. Ben de motorla birlikte düştüm. Ben ilerlemek için motoru kaldırdım. Bir baktım direkt sıktılar. İki el sıktılar. Ama biz yolcuyduk. Kavgayla alakamız hiç yoktu.”

‘SURİYELİ OLDUĞUMUZ İÇİN Mİ ÖLDÜRDÜNÜZ?’

Selahattin’in demir kaynak işlerinde çalışan bir işçi olduğunu anlatan Muğeybir, “Adam sabah işine gidiyor, akşam geri geliyor. Kavga edecek birisi değil. Çok temiz, akıllı birisi. Niye böyle yaptınız, kim olduğunu, ne olduğunu sormadan direkt sıktınız? Niye böyle öldürdünüz? Suriyeli olduğumuz için mi?” diye sordu.

“BİZ KAVGA İSTEMİYORUZ”

Röportaj esnasında Muğeybir’in 4 ay önce polis kurşunu ile öldürüken Ali El Hemdan’ın da akrabası olduğunu öğrendik. Aynı aşiretten olduklarını ve amca çocukları olduklarını anlatan Muğeyir,  “Ona da sıktılar. Direkt sıktılar.  Ne yapalım biz? Bombadan kaçtık Suriye’den. Burada mı ölelim? Hepimiz gelmişiz iş için, çalışacağız, ekmek bakacağız. Biz kavga istemiyoruz. Biz kimseye karşışmıyoruz. Kimse de bize karışmasın. Biz başka birşey istemiyoruz. Biz çocuklar için geldik” diye konuştu.  Son 5 ayda iki akrabası hiç uğruna öldürülen Muğeybir, “Bunu her yerde konuşacağım. Çünkü 5 ayda ikinci oldu. Biz bombadan kaçtık. Daha güvenli diye buraya geldik. Şimdi de burada mı ölelim?” dedi.

Reklam

Exit mobile version