Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Muhalefetten Erdoğan’ın doğal gaz ‘müjde’sine dair açıklamalar

İktidar tarafından günlerdir “müjde” olarak propagandası yapılan bugün ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Karadeniz’de doğal gaz keşfi”ne yönelik muhalefetten açıklamalar geldi.

Değerlendirmeler şöyle oldu:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bulunan doğal gaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Fatih Sondaj Gemimizin Karadeniz’de gerçekleştirdiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfinin milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin enerji alanında attığı bu önemli adım hepimiz için bir gurur kaynağıdır.

​CHP’nin Enerji, Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Karadeniz’de “Sakarya Sahası” adı verilen sahada 320 milyar metreküp #doğal gaz bulunması sevindiricidir.% 98,9 dışa bağımlı olduğumuz doğal gazda 320 milyar metreküp rezerv, tam anlamıyla üretime geçildiğinde önemli bir katkı sağlayacaktır.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Güzel bir haber aldık. Sevindik. Enerjide dışa bağlılığımızı minimize edecek bu kaynağı en verimli bir şekilde milletimizin refahı, ülkemizin güçlenmesi için kullanmak temel görev ve sorumluluktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: Belki 10 yılllar daha sürecek hem de bugünkü iktidar zihniyetiyle yapılacak olan böylesi yatırımların faydası ekonomik olarak yansımayacak.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: Şimdi de şapkalarında çıkarttıkları tavşan; doğal gaz oldu. Şimdi bir süre doğal gazla idare etmeye çalışacaklar ve bu doğal gaz gazıyla da 2023 seçimlerini hedefliyorlar. 2023 ifadesi de bunu gösteriyor.”

“Erdoğan’ın açıklamalarının devam ettiği sürelerde 7,20 olan dolar, Erdoğan’ın müjdesini açıklaması sonrası 7,30’lara çıktı. Yani şapkadan tavşan çıkararak; ekonomik, sosyal ve siyasal kriz aşmak mümkün değildir”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu: 1 metreküp bile bulunsa memleketimiz için bulunmuş, emek verilmiş, alın teri dökülmüş herşey kıymetlidir. Dolayısıyla enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak, üretimimizde rekabet imkanlarımızı kuvvetlendirecek, cari açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak bu teşebbüs içerisinde emek edinmiş herşeye teşekkür etmek bizim milletimiz adına da partimiz adına da devletimiz adına da borcumuzdur. (HABER MERKEZİ)

Reklam

Exit mobile version