Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Michelle Obama: Trump ABD için yanlış başkan

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kasım seçimleri öncesi Demokratların kongresi başlarken eski first lady Michelle Obama, ABD Başkanı Donald Trump’a şiddetli bir eleştiri daha getirdi.

Obama, Demokratik kongreye gönderdiği duygusal mesajda “Donald Trump ülkemiz için yanlış başkan” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Demokratlar, Milwaukee, Wisconsin’de balonlar içinde kalabalık bir parti ve diğer tüm siyasi gösteri planlarını çöpe attı.

Cumhuriyetçiler, önümüzdeki hafta büyük ölçüde küçültülmüş bir kongrede Beyaz Saray’da dört yıl daha iddialarını ortaya koyarken aynı zorlukla karşılaşacaklar.

“Hala alay konusu oluyoruz”

BBC News haberine göre Biden, aday arkadaşı Senatör Kamala Harris’i açıklamadan önce açılış konuşmasını kaydeden Michelle Obama, altı gün önce Trump’a karşı bir kampanya başlattı.

Michelle Obama kongrenin ilk gecesi yayınlanan mesajında, “Bu işi yaparken (başkanlığı) kandırma yolunu seçemezsiniz” dedi ve ekledi:

“Ekonomimiz, bu başkanın çok uzun süredir küçümsediği bir virüs nedeniyle darmadağın durumda.”

Obama, “Siyah bir yaşamın önemli olduğu gerçeğinin, ülkenin en yüksek makamının hala alay konusu olduğunu” söylerken şöyle devam etti:

“Kaos ve empati eksikliği”

“Beyaz Saray’a ne zaman bir liderlik, teselli veya herhangi bir istikrar görüntüsü için baksak, bunun yerine elde ettiğimiz şey kaos, bölünme ve tamamen ve mutlak bir empati eksikliği.

“Çocuklar ailelerinden koparılıp kafeslere atılırken, barışçıl protestolarda biber gazı ve plastik mermilerle fotoğraf operasyonu için kullanılırken olanları korku içinde izliyorlar.”

“Donald Trump, ülkemizin yanlış başkanı. İşi yapabileceğini kanıtlamak için fazlasıyla vakti oldu, ancak açıkça bu iş onun kafasını aştı.

“Bizim için ona ihtiyacımız olan kişi olamaz.”

“Biden son derece dürüst bir adam”

Joe Biden’ı, eşi eski Başkan Barack Obama’nın başkan yardımcısı olarak tanıdığını kaydeden Michelle Obama, onu  “son derece dürüst bir adam” olarak tanımladı.

Obama, “Hayatımızın buna bağlı olduğu gibi Joe Biden’a oy vermeliyiz,” derken “Oy ver” yazan bir kolye taktı.

BBC analizi: Duygusal bir yumruk

BBC International’ın Kuzey Amerika muhabiri Anthony Zurcher, Michelle Obama’nın yaptığı analizle ilgili kısa konuşmasında şunları söyledi:

“Pazartesi gecesi sanal Demokrat kongresi sırasında bir çok politikacı kamera karşısında konuştu. Ancak duygusal bir darbe indiren tek konuşmacı Michelle Obama idi.

“Cumhuriyetçileri taraf değiştirmeye ikna etmeye çalışmıyordu. Bu John Kasich’in işiydi.

“Solcu ilericilerin Biden’a gitmesini sağlamaya çalışmıyordu. Bernie Sanders bunu halletti.

“Bayan Obama, bazıları evde kalabilecek veya 2016’da üçüncü bir partiye oy verebilecek olan sadık Demokratlarla konuşuyordu.

“Amacı, anın ağırlığını eve götürmek ve onlara harekete geçme çağrısı yapmaktı.”

Michelle Obama delivers keynote speech from first night of the Democratic National Convention

Exit mobile version