Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Malazgirt’te konuşan Erdoğan, Akdeniz gerilimini tırmandıracak ifadeler kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı”nda yaptığı konuşmada Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilimi tırmandıracak ifadeler sarf etti. “Bizim medeniyetimizde fethetmek, işgal etmek değildir. Fethetmek, Allah’ın emrettiği adaleti o belgede hakim kılmaktır” diyen Erdoğan, “Türkiye Akdeniz’de de Ege’de, Karadeniz’de hakkı olanı alacaktır. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin” diye konuştu.

Malazgirt Milli Park Alanı’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

FETHETMEK, İŞGAL ETMEK DEĞİLMİŞ!

“Malazgirt Ovası’ndan başlayıp Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyen ecdadımız, fethettiği bu toprakları vatan edindi. Çünkü bizim medeniyetimizde fethetmek, işgal etmek değildir. Fethetmek, Allah’ın emrettiği adaleti o belgede hakim kılmaktır.

Tüm milletlere, Ermeni ve Süryanilere karşı acımasız bir asimilasyon politikası uygulayan Bizans’ın zulmü bu fetih ile sona ermiştir.

Biz de ecdadımızın izinden giderek ülkemizi ve ayak bastığımız her yeri imar ederek, adaleti tesis ederek, hak ve hukuku hakim kılarak, gelecek nesillere emanet etmenin gayreti içindeyiz.”

“YAPARIZ DİYORSAK YAPARIZ VE BEDELİNİ DE ÖDERİZ”

“Bizans’ın mirası Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte Osmanlı’ya geçmiştir. Bizans’ın varisliğine bile layık olamayanların bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak, haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları, tarihten ibret alamadıklarının işaretidir.

Daha 1 asır önce Anadolu’yu perişan halde terk etmek zorunda kalanların Ege’de sahte kabadayılık peşinde koşmaları, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Akdeniz’de de Ege’de, Karadeniz’de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.

Muhataplarımızı kendilerine çeki düzen vermelerine, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzan durmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım.” (HABER MERKEZİ)

Reklam

Exit mobile version