Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gizliliği kaldırın ifadesini alın

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Hakkında 4 yıldır devam eden Cemaat soruşturmasında ifadesinin alınması ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını talep etti.

Meral Akşener’in avukatı ve İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener’le ilgili açıklamalarının ardından başsavcılığa ifade vermek için başvuruda bulundu.

Poyraz, başsavcılığa sunduğu dilekçede, 2016 yılında başlatılan ve 1 yılı aşkın süredir de gizlilik kararıyla yürütülen soruşturmada, müvekkilinin ifadesinin alınması için defalarca dilekçe verilmesine rağmen taleplerinin kabul edilmediğini belirtti. Başvurularına cevap dahi verilmediğini kaydeden Poyraz, siyasi malzeme haline getirilen dosyanın tetkiki için Hâkimler ve Savcılar Kuruluna başvuru yaptıklarını da hatırlattı. Akşener’in soruşturma tehdidi altında bırakılmaya çalışıldığını belirten Poyrak, dilekçesinde, Erdoğan’ın Meral Akşener’e ilişkin “yerli ve milli” vurgusu yaptığını ifade etti.

İFADESİ ALINSIN, GİZLİLİK KARARI KALDIRILSIN

Dilekçede Akşener’le ilgili “yerli ve milli” hukukun neden uygulanmadığı soran Avukat Poyraz’ın dilekçesinde şunlar kaydedildi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanının istihbarat birimleri ve gerekli kurumlardan bilgi almaksızın böyle bir açıklama yapması söz konusu olamaz. Belli bir dönem, tercih ve karar alma süreçlerine ilişkin yanıltıldığını defaatle dile getiren Sayın Cumhurbaşkanının, kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda aldatılma hassasiyetine . Müvekkilim Sayın Meral Akşener, yerli ve milli ise 4 yıldır bu soruşturmayı yapanların, bekletenlerin, sündürenlerin, sulandıranların, siyasete malzeme olmasına sebebiyet verenlerin yerli ve milli olup olmadıklarının tespiti için; derhal, özenle ve önemle ifadesinin alınmasına, soruşturma dosyasına keyfi olarak gizem yaratmak için konulan “gizlilik kararının” kaldırılmasına, soruşturma savcısının ve ilgili kolluk birimlerinin 4 yıldır ne yaptığı ya da ne yapmadıklarının, ne kadar yerli ve milli olduklarının kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

Exit mobile version