Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Çocuğa özel harekatla muayene” yargıya taşındı – Evrim Kepenek

Ağrı’da Nizamettin Ş.’nin “cinsel istismar ettiği” çocuğun özel harekâtla muayene götürülmek istenmesinde görevli olan kişileri hakkında suç duyurusu yapıldı.

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği avukatlarından Hande Gündoğdu’nun hazırladığı suç duyurusunda, ilgili polisler ve görevliler hakkında “görevi ihmal, görevi kötüye kullanma” suçlarından iddianame hazırlanması istendi.

“Çocuğun evden alınması adeta anons edildi”

Avukat Gündoğdu, dilekçesinde şunları belirtti:

“Mağdur küçük 17/07/2020 tarihinde Nizamettin Ş. tarafından istismar edilmiş; aynı gün küçüğün, görgü tanıklarının ve şüphelinin ifadesi alınmış; şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

“Savcılığın talimatı ile 19/07/2020 tarihinde mağdur küçüğün fiziki ve psikolojik muayenesi yapılmıştır. Muayeneye ilişkin düzenlenen raporlar Ağrı Cumhuriyet Savcılığı’nın 2020/…….haz. Sayılı dosyasında mevcuttur.

‘İlgili raporlar zaten düzenlenmişti’

“Olay akışına, atılı suça ve usule uygun olarak olaydan hemen sonra muayenesi yapılan ve hakkında fiziki ve psikolojik rapor düzenlenen küçük olaydan hemen hemen 1 ay sonra; 13/08/2020 perşembe günü öğleden önce saatlerde evine polis araçları, çok sayıda üniformalı polis ve ambulans yollanarak ve aileye bu işlemin hukuki dayanağı ile amacı hakkında hiçbir açıklama yapılmaksızın zorla evinden alınmış, fiziki ve psikolojik muayeneye götürülmüştür. Çocuğun evden alınması adeta tüm mahalleye anons edilmiştir.

‘Aileye gözdağı verilmek istendi’

“Aile bu esnada tarafımıza ulaşmıştır. İşlem dayanağı hukuki talimat, mercii ve amaç açıklanmadığından ve çocuğun olaydan bir ay sonra anlatılan şekilde, resmen suçlu gibi, polis araçları eşliğinde evinden alınmasının; tekrar muayene edilmesinin onda yaratacağı travma gözetilerek fiziki muayeneye izin verilmemiştir. Ancak yaşanan bu olay bu haliyle dahi tüm hukuk kurallarına aykırı ve çocuğun travmasını kat be kat körükleyen ve aileye gözdağı veren bir içeriğe sahiptir. Devamla çocuk evden alınmış ve Ağrı Devlet Hastanesi’ne bu şekilde götürülmüştür.

“Yaşanan olay ile ilgili ağrı cumhuriyet savcılığı’nın 2020/………..haz. sayılı dosyasında herhangibir talimat yoktur. Tarafımızca adliyede mağdur çocuğa ilişkin başka bir dosya olup olmadığı araştırılmıştır ve hiçbir dosyaya rastlanamamıştır.

“Mağdur çocuğun babasının dosyaları da incelenmiş ve o dosyalarda da bu işleme dayanak hiçbir talimat ve emniyet müzekkeresinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Çocuk tekrar mağdur edildi.”

CHP takip ediyor

Öte yandan bianet’in haberi yayınlamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer – Karaca, konuyu bizzat takip etmek için çocuğun ailesi ve avukatları ile görüştü. Biçer-Karaca, “Konuyu takip edeceğiz. Türkiye’nin her yerinden benzer haberler geliyor. Çocuğun ve ailenin bu süreci en az zararla atlatması için her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Son iki senede erkekler en az 300 çocuğu istismar etti

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler 2020’nin ilk yedi ayında 161, 2019’un ilk yedi ayında 139 çocuğu istismar etti. Son iki yılda erkeklerin istismar ettiği çocuk sayısı en az 300. (EMK)

Exit mobile version