Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ceylanpınar Belediyesi’nde fatura kavgası

Şanlıurfa Ceylanpınar’da görevden alınan AKP’li Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın yeğenleri, belediyeyi basıp başkan Feyyaz Soylu’yu darp etti. Sokağa taşan olayda onlarca kişi silah ve sopalarla kavga etti.

Aksak, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmiş ancak 18 yaş altındayken ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığı için mazbatası 12 Aralık 2019’da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti.

Ceylanpınar Gündem haber sitesi, belediyeye kesilen 3.5 milyon TL’lik fatura nedeniyle eski başkan Aksak ile Belediye Başkanı Feyyaz Soylu arasında bir süredir gerginlik yaşandığı yazdı.

Sosyal medyada “Abdullah Aksak Sevdalıları” isimli hesap, Soylu’nun darp edilmesinden sonra “Bir anlaşma yapıldı. Eğer o anlaşmaya uymazsanız gereği böyle yapılır, şimdi tosun paşa kırılan parmağını tedavi et” mesajını paylaştı.

Soylu ile makamına gelen 3 kişi arasında çıkan tartışma silah kullanmak isteyen bir kişi Soylu’nun koruması tarafından etkisiz hale getirildi.

Soylu’nun darp edilmesinden sonra ikinci kavga belediye binası önünde yaşandı. Onlarca kişi ellerinde silah ve sopalarla cadde boyunca kavga etti.

Vali: 3 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı’nın olayları büyümemesi için ilçeyle temasa geçerken Vali Erin durumun kontrol altında olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile Ceylanpınar’da olduğunu bildiren Erin, “Ceylanpınar Belediye Başkanının darbedilmesi söz konusu değildir. 3 kişi polis ekiplerimizce gözaltına alındı. Bu durumu Arap-Kürt çatışmasına dönüştürmek isteyen veya öyle yansıtmak isteyenler var, onlara fırsat vermemek gerekiyor. Gözaltına alınan 3 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler. Kısa süreli bir gerginlik oluştu, o da kontrol altında” diye konuştu. (HA)

Exit mobile version