Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Buldan ve Sancar: Artık yeter, Karadeniz’i rahat bırakın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Prof. Dr. Mithat Sancar, Giresun’daki sel felaketine ilişkin olarak sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı.

Budan ve Sancar, Karadeniz’deki HES projelerine ve imar rantlarına dikkat çekti.

Buldan: Artık yeter

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Giresun’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Karadeniz’de yaşananlar kader değil, doğaya düşmanlığın, açgözlülüğün sonucudur. Bitmek bilmeyen HES projelerine, betona sevdalı imar ve rant anlayışına artık yeter deme zamanıdır.”

Sancar: Karadeniz’i rahat bırakın

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar da şöyle dedi:

“Giresun’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acımız da öfkemiz de büyük. Karadeniz’de yaşananlar asla kader değildir. Felaketin nedeni dere yataklarının işgali, HES inşaatları, imar rantlarıdır. Karadeniz’i rahat bırakın.”

Kılıçdaroğlu:Geçmiş olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve kayıpların arandığı sel felaketine ilişkin mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Giresun’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor; afetten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, can kaybının artmaması için.”

CHP bölgeye gidiyor

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde büyük hasar gören Giresun’un afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Sözcü’ye konuşan Tığlı, “Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenerek zararların kısmen de olsa sonuçları hafifletilmeli ve vatandaşın tüm borçları ertelenmelidir” dedi.

Genel Başkan Yardımsı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında, milletvekillerinden oluşan altı kişilik heyeti de sel felaketinin boyutlarını yerinde incelemek üzere Giresun’a hareket etti.

Ne olmuştu?

Giresun, Samsun, Rize ve Trabzon sağanak yağış sele neden oldu. Sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı; Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı.

Çok sayıda ev ve işyerini sel suları bastı, araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. 14 kişi sel sularına kapıldı.

Selin ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1’i asker 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 11 kişi için de arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

(

Exit mobile version