Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Urla’da polis, sağlık emekçilerinin açıklamasını engelledi

Urla'da polis, sağlık emekçilerinin açıklamasını engelledi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi nöbet ücretlerinde yaşanan kesintiler, ek ödeme adaletsizliği, esnek, kuralsız, angarya çalışmaya karşı bugün Urla Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi. İzmir Valiliği ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kentteki tüm sağlık kuruluşlarında eylem ve etkinliklerin yasaklanmasının üzerine sağlık çalışanlarının yapmak istediği açıklamayı polis engelledi.

SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, valilikten gelen tebligatı ve açıklamanın neden yapılamayacağını açıklamaya katılan sağlık çalışanlarına anlatmak istediği esnada polisler konuşmasına engel olarak açıklamayı kendilerinin yapacağını söyledi. Eş Başkan Batmaz’ın konuşmasını defalarca engelleyen Terörle Mücadele polisi, “Valilik yasaklamıştır, bitti, dağılın” dedi.

Sağlık emekçilerinin pandemiyle başından beri mücadele ederken belli hak gasblarına uğradığını ifade eden Batmaz ise “Biz bu yasakların nedenini hepimiz biliyoruz. Bugün barolara ve sağlıkçılara yaptılar yarın başka kurumlara yapacaklar. Bu yasaklara karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Polisin “Açıklama yapıyorsunuz” diyerek Batmaz’ı engelleyip sağlık çalışanlarına “Dağılın” demesi üzerine, basın açıklamasına katılan ve doktor olduğunu ifade eden bir sağlık çalışanı polise tepki gösterdi.

“BEN DOKTORUM BURASI DA HASTANE, NEREYE DAĞILAYIM!”

20 yıldır hizmet ettiğini belirten doktor, “Burası hastane, ben de doktorum. Ben nereye dağılacağım! Siz yeri geldiğinde sağlıkçı istediğinizde bizi bulamayacaksınız. Sakin olun. Saygı duyun. Pandemi sürecinde biz can güvenliğimiz olmadan çalıştık. Bu açıklamayı hak ediyoruz” diye konuştu.

“MÜCADELEYE DEVAM”

Polis, tüm karşı çıkışlara rağmen, “Yapamazsınız, dağılın” demeye devam etti ve konuşan herkesi tek tek engellemeye çalıştı. Sağlık emekçileri “Müdahale etmeseydiniz bilgilendirme açıklaması çoktan bitmişti, provoke ediyorsunuz” diyerek polise tepki gösterdi. Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, tartışmaları konuşmasıyla bastırdı ve şunları söyledi:

“Biz bugün ek ödemeler için buraya konuşmaya gelmiştik dostlar ama alınan karar doğrultusunda eylem ve basın açıklaması yasaklanmıştır. Bunun peşini burada bırakmayacağız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam.” Batmaz’ın konuşması uzun süre alkışlandı ve sağlık emekçileri uzun süre “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak dağıldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam

Exit mobile version