Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Türkiye tarihinin en kötü ekonomisi yaşanıyor”

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Türkiye ekonomisinin ülkenin tarihindeki en kötü 5 yılı yaşadığını söyledi. Son yaptırdıkları anketi açıkladı.

İyi Parti ekonomi kurmayları, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Mersin Milletvekili, Parti içi Demokrasi ve Etik Kurulu Başkanı Zeki Hakan Sıdalı ve Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Cem Oba, Sözcü gazetesine konuştu. İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Tatlıoğlu, anket sonuçlarında İyi Partinin oylarının yüzde 12,4’e yükseldiğini ve 3. parti olduğunu kaydetti.

Prof. Tatlıoğlu, İyi Partinin oylarında siyasetin bu kadar kapalı, iletişimin bu kadar bariyerli olmasına rağmen yavaş ve istikrarlı bir gelişme olduğunu söyledi. “Biz seçim bölgelerimize gittiğimizde arkadaşlarımız için ‘O vatan haini bu dükkana giremez’ sözlerini duyduğumuz günlerden bugün büyük bir teveccüh gördüğümüz günlere geldik” diyen Tatlıoğlu şöyle devam etti:

İsmail Tatlıoğlu

“Yüzde 7’lerden başladık ve 31 Mart sonrasında hep üzerine koyarak gittik. Şimdi 12.4 seviyesindeyiz. Biz takip ettiğimiz kamuoyu araştırmalarının 2’sinde binde 2 gibi bir pay ile 3’üncü, diğer araştırmaya göre de yine binde 2 gibi bir payla 4’üncü partiyiz. MHP de kesintisiz bütün anketlerde 5’inci parti konumunda. Bunun sebebi, özellikle MHP’nin 24 Haziran’da oylarının yüzde 60’ını AKP’den düşen oylardan alması ve şimdi bu oyların İyi Partiye, DEVA’ya ve Gelecek Partisine mobilize olması. Bizden yeni partilere gidiş çok çok az.”

AKP oylarında ise istikrarlı bir düşüş olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, “İkinci bir şey; Tayyip Bey ile AKP arasındaki oy farkı kapanıyor. Esas oradaki makas önemli” dedi.

DÜNYADA PARA BOL

Türkiye’nin yoksullaşma sürecine girdiğini ifade eden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Türkiye’ye hukukun üstünlüğünün ve adaletin kesin giriş yaptığı bilinse, dünyada para bol, gelir” dedi. Türkiye ekonomisinin ülkenin tarihindeki en kötü 5 yılı yaşadığını söyleyen Tatlıoğlu, şöyle devam etti: “Tüm tarihimizi büyüme ve işsizlik verilerini mercek altına alarak inceledik. Hem de TÜİK verilerini esas alarak. Ortaya çıktı ki 1975-80 dönemi hariç tutulduğunda, geride bıraktığımız 2015-2020 dönemi, Türkiye tarihinin en kötü 5 yılı.”

Tatlıoğlu, son 10 yılda yönünü aşağı çevirmiş bir Türkiye olduğunu belirterek ülkenin potansiyelini harcadığını ifade etti. Türkiye’nin işsizliği değil istihdamı konuşması gerektiğini söyleyen Tatlıoğlu, “Türkiye’nin istihdamı 20 milyon seviyesinde. Bu rakamı 35 milyona getirmemiz gerekiyor. Bize göre en önemli mesele bu” dedi. Tatlıoğlu, kişi başına milli gelirin 2012’de 12.500 dolar olduğunu, bu yıl ise 8.500 dolar olduğunu belirtti. Türkiye’nin yoksullaşma sürecinde olduğunu savundu.

[

Exit mobile version