Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Sorumlu, derin devlet”

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, belediye başkalığı döneminde yaşanan Sivas Katliamı’nda kendisinin sorumluluğunun bulunmadığını öne sürdü. “Sorumlu, derin devlet” diye konuştu.

aadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas Katliamı’nın kendisini utandırıp utandırmadığına ilişkin soruya, “Niye beni utandırsın ki? Ben bunun ne sorumlusuyum ne de bu hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamdaydım” dedi.

ASIL SORUMLULAR VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ

Haber Global’de ‘Jülide Ateş’le 40 dakika’ programına konuk olan Karamollaoğlu, yazar ve sanatçılardan oluşan 33 kişinin ve 2 otel görevlisinin Sivas’ta kaldığı otelde yakılarak öldürüldüğü katliama ilişkin açıklamalarda bulundu. Sivas’ta elinden geldiğini yaptığını ileri süren Karamollaoğlu, katliamın önlenmesi konusunda asıl sorumluların dönemin valisi ve emniyet müdürü olduğunu savundu.

NİYE BENİ UTANDIRSIN Kİ?

Karamollaoğlu, “Utanıyor musunuz” sorusuna “Ben bunu itham olarak görürüm. Niye beni utandırsın ki? Ben bunun ne sorumlusuyum ne de bu hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamdaydım. Belediye başkanıydım. Kimse valiye, emniyet müdürüne sormuyor bunu. Halbuki onların görevi meydana gelen bu hadiseleri önlemekti. Bu hadiselerin olmaması için tedbir almaktı, hiç alakası olmayan bir insan neden utanç duyacak?” dedi.

BAŞKA BİRİNİ BEN DİYE YAZDILAR

Olay sırasında insanları ikna etmek için yoğun çaba harcadığını belirten Karamollaoğlu, “Orada bir taşlama vs. olmuş emniyet müdürü beni alıp götürdü. O zaman gençlere ‘yapmayın, etmeyin’ diye yalvarmama rağmen buna engel olamamışım.O zaman bütün medya bana saldırdı. İşin en üzücü tarafı sanırım Milliyet’teydi, itfaiyenin başındaki bir kişinin fotoğrafını çekti, Karamollaoğlu halkı kışkırtıyor diye yazdı” dedi.

İNSANLARIN ÖLMESİ İÇİN YAPILDIĞI KANAATİNDE DEĞİLİM

Karamollaoğlu, “Öbür taraftan da bunu söylerken kimseyi itham etmekle söylemiyorum, ölen ölmüştür. İnsanların canı yanıyor bir şey diyemem. Katliam kasıtlı yapıyor bir şey diyemem.İnsanların ölmesi için böyle bir şey yapıldığı kanaatinde değilim. TV’lere bakınca gördüğüm manzara şuydu: Bir adam elinde benzin bidonu arabalara döküyor, perdeleri yakmaya çalışıyor o hengamede insanlar hayatlarını kaybediyor. Bir komplo varsa onu bulmaları gerekir” dedi.

KATLİAMIN SORUMLUSU DERİN DEVLET

“Sivas katliamının sorumlusu kim” sorusuna Karamollaoğlu, “Bence derin devlet. Ama kimse derin devletin kim olduğunu bilmiyor. Bu hadise çıkmadan iki gün önce Aczimendiler Sivas’ta ortaya çıktı. Bunlar dikkate alındığında bir şey var mı diye insanın aklına geliyor. 1993 Türkiye’nin en karmaşık yılıdır. Özal hayatını kaybetti, Eşref Paşa’ya suikast o zaman düzenlendi. Bu hadiseyi kınamamak mümkün değil” dedi.

Exit mobile version