Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Joe Biden’dan Rusya’ya ‘seçime müdahale’ uyarısı

ABD’de kasım ayında gerçekleştirilecek seçimler yaklaşırken son anketlere göre Donald Trump’tan yüzde 15 civarında önde olan Demokrat aday Joe Biden’dan Rusya’ya “seçime müdahale” uyarısı yapıldı.

ABD başkanlığı için yarışan Joe Biden, Rusya ve diğer ülkelere seçimlere müdahale etmeleri durumunda bedelini ödeteceğini söyledi.

ABD Başkan adayı Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Kremlin ve diğer yabancı hükümetleri uyarıyorum, başkan seçilirsem, yönetimim Amerikan seçimlerine müdahale edenlere sağlam ve uzun süreli bedel ödetecek” dedi.

ABD seçimlerine yabancı müdahaleyi “düşmanca” bir eylem olarak değerlendireceğini belirten Biden, şunları söyledi:

“Rusya ya da diğer hiçbir ülke ile tansiyonu yükseltme gibi bir niyetim yok. Yönetimimin tüm enerjisini uluslararası toplumu bir araya getirme, Covid-19, ekonomik yarası ve diğer endişe verici küresel sorunlar ile mücadeleye ayırmasını tercih ederim.”

ABD’de başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020’de yapılacak.

ABD Başkanı Donald Trump’un başkan olarak seçildiği süreçte 13 Rus vatandaşı ile üç Rus kurumu “seçimlere müdahale etmek” ile suçlanmıştı.

ABD’de Büyük Jüri’nin yayınladığı iddianamede, Rus vatandaşlarının ve kurumlarının 2014 yılından başlayarak Amerikan seçim sistemine siber yollarla müdahale etmeye başladıkları ve 8 Kasım 2016’da yapılan başkanlık seçimlerine de müdahale etmek için girişimlerde bulunduklarına dikkat çekilmişti.

İddianamede, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasından bazı isimlerin bu kişilerle iletişim kurduğuna ilişkin bazı değerlendirmeler yapılmıştı.

Exit mobile version