Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İki kez hamile bırakılan öğrencisi için adalet arayan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Ankara’da liseli kız öğrencisinin yaşadığı istismar skandalını ortaya çıkan Zeynep öğretmen, hakkında çeşitli gerekçelerle açılan soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

Artıgerçek haber sitesi yazarı Melis Alphan, Ankara’daki bir Anadolu lisesinde yaşanan istismar skandalını köşesine taşıdı. Kişilerin güvenliği için isimlerin açıkça zikredilmeyen olay, iddiaya göre şöyle gerçekleşti: Okula 3 yıl önce tayin olan Zeynep öğretmen, bir gece kız öğrenci yurdundaki nöbeti sırasında, öğrencilerinden, okuldaki Ayşe adındaki bir kız öğrencinin maruz kaldığı istismarı duydu.

İKİ KEZ HAMİLE KALDI

Bir gönül ilişkisi yüzünden 13-14 yaşlarında hamile kalıp düşük yapan ve bu olayın duyulmasının ardından ilçede sürekli tacize uğrayan Ayşe için, Zeynep öğretmen önce karakola gidip yardım istedi. Zeynep öğretmen, görevli kolluk kuvvetlerinden “Hocam biz zaten buradayız, idare soruştursun, sonra biz inceleriz” cevabını aldı.

OKUL İDARESİNE BİLDİRDİ

Şikayetini okul idaresine bildiren Zeynep öğretmen hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Zeynep öğretmen, yurtta kalan öğrencilerin 1 ay boyunca ceza aldığını ve okul idaresinin öğrencileri, ”Anlattınız, cehennemde yanacaksınız” şeklinde tehdit ettiğini öğrendi.

Şikayetini kaymakamlığa bildiren Zeynep öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından “Genç yaşınızda acılar çekersiniz, ceza alırsınız. Biz gerekeni yapıyoruz. Emin olmadığınız şeyler hakkında konuşmayın. Abartıyorsunuz, çocuklar bazen hayal görür” ikazına maruz kaldı.

Şikayetini geri almayan Zeynep öğretmen, okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürünün hedefi haline geldi. Nöbetini düzgün tutmadığı gerekçesiyle cezalandırılan öğretmen ilk uyarı cezasını da bu yüzden aldı.

MÜFETTİŞTEN AZAR: BAŞINA İŞ ALIYORSUN

Kaymakamlığın durumu bildirdiği İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen müfettiş de genç öğretmeni azarladı. Müfettişle olan diyaloğunu anlatan Zeynep öğretmen, “Müfettiş bana ‘Hocam, bu kız kendi rızasıyla okuldan kaçıp kaçıp bunları yaşamış, sana ne oluyor?’ dedi. Ben de ‘Ne rızası? Nereden biliyoruz rızası olduğunu? Öyleyse bile bu bir çocuk. Belki birine razı oldu, ötekilere olmadı. Burada adaleti sağlayacak olan biz miyiz? Lütfen bir şey yapalım.’ desem de fayda etmedi. Müfettiş bana ‘Sana ne oluyor? Karışmayacaksın bu işe. Başına iş alıyorsun.’ diye bağırdı” dedi.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Son olarak savcılığa suç duyurusunda bulunan Zeynep öğretmen ile bazı memur ve öğrenciler ifade için karakola götürüldü. Dosyayı inceleyen savcı, okul müdürü ile İlçe Milli Eğitim Müdürünün ‘suçu gizlemekten yakalama kararı’ ile ifadeye getirilmesini istedi.

SENDİKA: ANLAŞIRSANIZ İLDE KOLTUĞUNUZ OLUR

Savcılığa şikayetten sonra Zeynep öğretmen hakkında birtakım soruşturmalar başladı. Polis tarafından savcılığa götürüldüğü gün genç öğretmen hakkında görev yerini terk etmek, yalan söylemek, okulun huzurunu bozmak gibi gerekçelerle birçok soruşturma açıldı.

Genç öğretmene üyesi olduğu sendikadan da rüşvet gibi, “Hocam, pazarlığa açık olsanıza. Çocuk olayını unutun, sana ilde bir koltuk versinler. Zaten dağın başındasın, bazen zorlamamak gerekir” teklifi geldi.

KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Bu teklifin ardından sendikadan ayrılan Zeynep öğretmenin hak arayışı kaymakamlığın savcılığa soruşturma izni vermemesi ile son buldu. Tüm derslerden el çektiren, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Zeynep öğretmeni fiili olarak görevinden uzaklaştırdı.

ÖNCE ÇÖZÜN, SONRA GÖNDERİN

Kendisi dışında tayin isteğinin onandığını söyleyen Zeynep öğretmen yaşadıklarıyla ilgili, “Öğrendiğim kadarıyla Bakanlık soruşturmasından sonra okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü valiliğe hakkımda tayin teklifi götürmüşler, valilik de onamış. Sonuçta, beni başka bir yere yollayacaklar. ‘Tayin dönemim geldiği zaman beni nereye isterseniz gönderin. Ben giderim, eyvallah. Ama gözüm arkada gitmeyeyim. Şu problemi çözün sonra beni istediğiniz yere gönderin.’ demiştim halbuki. Bu arada ilçe halkının okul yönetiminden rahatsızlığı giderek arttı. Okulun esnafa, uçan kuşa borcu var. İnsanlar ödeneğin nereye gittiğini soruyorlar. Çünkü borç katlanarak artıyor. Esnaf tavır aldı, ihaleye girmiyorlar. Herkes okula sırtını dönmüş durumda. Umarım buradaki bu kara düzen biter. Çünkü benim buradaki üçüncü yılım ve bu üçüncü istismar mevzusu. Burada çirkin bir düzen var, çocuklar devlet eliyle rezil oluyorlar” dedi.

Exit mobile version