Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya tutuklandı

Akit TV’de katıldığı bir programda söyledikleri bahane edilerek gözaltına alınan Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya tutuklandı.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Çetinkaya’nın kızı Rüveyda Çetinkaya, annesinin tutuklandığını açıkladı.

Rüveyda Çetinkaya, “Annem Melek Çetinkaya tutuklandı” dedi.

‘Hem zulmedin, hem de zulme karşı sesini yükselten bir anneyi tutuklayın’

Tutuklama haberini duyuran bir başka isim de HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu. Gergerlioğlu, “Maalesef @Melekcetinkay76 az evvel tutuklandı. Bunu da yaptınız!!! Hem zulmedin, hem de zulme karşı sesini yükselten bir anneyi tutuklayın.Yazıklar olsun.i! Zorlama, saçma nedenlerle annelerin tutuklandığı ülkedir Türkiye! Ey dünya duy, duy..!” paylaşımında bulundu.

15 Temmuz sonrası müebbet hapis cezaları alan Harbiyeli askeri öğrencilerin en büyük savunucularından olan Askeri öğrenci Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, Akit TV’den Fatin Dağıstanlı’nın ‘Pazar Manşeti’ programının konuğu olmuştu.

Melek Çetinkaya programda 15 Temmuz’un Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Başbakanı Binali Yıldırım örnekler verince sunucusu Fatin Dağıstanlı programı yarıda kesmişti.

Çetinkaya yayında, “Hiçbir askeri öğrenci ya er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar 80 darbesinde üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu. Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?” diye sormuştu.

Çetinkaya ‘onlar darbeciydi’ diyen Dağıstanlı’ya, “Osmangazi Köprüsü’nde geçerken köprü ücreti ödeyen, Karayolları Kanunu’na muhalif bir iş yapmayan çocuklar mı darbeci miydi?” diye karşılık vermişti.

Melek Çetinkaya’nın açıklamaları karşısında zor durumda kalan Fatin Dağıstanlı sinirli bir şekilde yayına son vermişti.

Exit mobile version