Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakim ve savcılar kuyumcuya kaptırdıkları kayıt dışı 200 milyonun peşinde

[

CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakim ve savcıların, memurların kayıt dışı paralarını zimmetine geçirdikleri iddia edilen kuyumcu kardeşlere cezaevinde baskı yaptığını öne sürdü.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla, Diyarbakır’da kuyumculukla uğraşan 2 kardeşe yapılan bir operasyona ilişkin ilginç iddialar ortaya attı. Yaklaşık 200 milyon liralık bir vurgundan bahseden Tanrıkulu, bu paraların hakim ve savcılarında aralarında bulunduğu üst düzey bürokratlara ait olduğunu öne sürdü.

BASKI GÖRÜYORLAR

Yerel basına yansıyan iddiaların henüz yalanlanmadığının altını çizen Tanrıkulu, paraların yüksek dereceli memurların kayda girmeyen ve hesabı sorulamayan paraları olduğunu dile getirdi.

Tutuklanan kuyumcu kardeşlere, paraları geri getirmeleri için baskı yapıldığını da söyleyen Tanrıkulu, HSK’ya iddiaları araştırma çağrısıda bulundu.

Tanrıkulu iddialar arasında, paralarını kaptıran hakim savcıların, kuyumcu kardeşlere paraları getirmeleri karşısında, tahliye ve cezada indirim vaat ettiğinin de yer aldığını belirtti.

Exit mobile version