Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dr. Fauci: Yıl sonuna kadar aşı çıkabilir

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, Reutars’ verdiği röportajda, “Sorunun bir parçası olan şeylerden biri, neyin doğru gittiğini ve neyin yanlış gittiğine dair dürüst bir değerlendirme diyaloğuna girmenin zorlaşması” dedi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Beyaz Saray hafta sonu Fauci’nin salgının başında yaptığı açıklamaların bir listesini dağıttı. Trump, bu hafta Fauci’nin girdisine değer verdiğini, ancak her zaman onunla aynı fikirde olmadığını söyledi.

Fauci, ülkenin bir sıfırlama düğmesine basmasını ve işlerin doğru yönde gitmediğini kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Artan vaka sayılarının “daha iyisinin yapılması gerektiğini” gösterdiğini belirten virolog, devletlerin aynı odakta olmasının virüsün kontrolü açısından son derece kilit noktada olduğunu kaydetti.

“Aşı yılbaşına kadar çıkabilir”

Fauci, Reuters’a verdiği demeçte ise olası bir aşının yılbaşına kadar çıkmasıyla ilgili olumlu hissettiğini söyledi.

Virologun açıklamaları ABD merkezli ilaç şirketi Moderna’nın insan testlerinde başarılı olduğunu açıklamasının ardından geldi.

TIKLAYIN – Aşı testlerinde ilerleme: mRNA-1273

Birçok uzman güvenilir ve etkili bir aşının, şu ana kadar dünya çapında 575 binden fazla insanı öldüren virüse karşı konulması için tek çıkış yolu olduğunu savunuyor.

“Sonuçlar umut verici”

Fauci, Moderna’nın sonuçlarının özellikle umut verici olduğunu, çünkü aşının doğal bir enfeksiyonda görülen koruma türünü sağlayabildiğni söylüyor.

Aşı geliştirme konusunda, “umduğunuz şeylerden biri, aşınızın doğal bir enfeksiyonla karşılaştırılabilir bir tepki oluşturmasıdır, çünkü teorik olarak, alabileceğiniz en iyi aşı doğal bir enfeksiyondur” diyen virolog, Başkan Donald Trump ve bazı Cumhuriyetçi müttefikleri tarafından eleştiriler alıyor.

Fauci, eleştirilerle ilgili de Reuters’e şunları söyledi:

“Beni rahatsız etmelerine izin vermiyorum. Aşılarla ilgili, klinik araştırmalarla ilgili ne yaptığımıza bakmak asıl gündemim” diyor.

Exit mobile version