Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Atlanta Dosyası nedir, ne değildir?

Amerika Birleşik Devletleri Atlanta Kuzey Bölgesi İflas Mahkemesi’nin (The United States Bankruptcy Court Northern District of Georgia Atlanta Division) verdiği iflas kararı gazeteci Ahmet Dönmez’in haber-yorumuyla kamuoyunun gündemine geldi.

Haberde, Atlanta’da kurulan Star Chain isimli şirkete, 15 Temmuz sonrası ABD’ye giden esnafların ortak edilmesi ve ardından yaşanan kavgalar sonucunda şirketin iflas ettiği anlatıldı. Mahkeme, borçları yapılandırdıktan sonra şirketi Amerikalı başka bir gruba devretti. Karar ile şirkete yatırılan yaklaşık 5 milyon doların battığı kesinleşti.

Haberin ardından tartışmaya sebep olan konu ticari faaliyet konusundan öte, şirketi kuran 3 kişinin Hizmet Hareketi’nde sorumlu makamlarda olması idi. Haberde, ”En başta ortaklıkların gizlendiği, yatırımcılara gerçek rakamların söylenmediği, hisselerin yalana dayalı oluşturulduğu, esnafların aldatıldığı, sahte imzalarla banka kredilerinin çekildiği bu skandalın muhatapları, dönemin Güneydoğu ABD imamı Tahsin Gül, cemaatin Atlanta işadamları derneği başkanı Ömer Casurluk ve onlarla birlikte şirketi kuran işadamı Erdem Aydın’dı.” ifadeleri kullanıldı.

Atlanta dosyası, Abdülhamit Bilici, Adem Yavuz Arslan ve Metin Yıkar ile Artı-Eksi’de de ele alındı.

Atlanta Dosyası nedir, ne değildir? I artı-eksi

Programda, Amerika kıtasında tırmanışa geçen koronavirüs salgını, Deva ve Gelecek partisinin sert muhalefete başlaması ve Fatih Terzioğlu’nun cezaevinde ölüme terkedilmesi  konuşuldu.

Kaynak: Tr724

Exit mobile version