Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz gazisinden ilginç açıklama: MG3’ü elime aldım, taraya taraya gittim!

Saray’daki 15 Temmuz anma etkinliklerine davet edilmeyen 15 Temmuz gazileri Beştepe’ye giderek 15 Temmuz Anıtı’na yürümek istedi. Ancak polis gazilere izin vermedi. Yaşananlara tepki gösteren bir gazinin, “Ben 15 Temmuz’da MG3’ü elime aldım, önümdeki tankı taraya taraya gittim.” sözleri dikkat çekti. 15 Temmuz öncesinde ‘sabıkası’ olduğu öğrenilen vatandaşın, TSK’nın envanterinde bulunan MG3’ü nereden ve nasıl temin ettiği merak konusu oldu.

15 Temmuz ‘gazileri’nin iktidara tepkisi büyüyor. Söz konusu vatandaşlar, 4 yıldır kendileri için toplanan paranın dağıtılmadığını söylüyor. Üç şey istiyorlar; terörle mücadele kapsamına dahil edilmek, maaş bağlanması ve toplanan paraların da hesaplarına yatırılmasını.

Saray’da dün 15 Temmuz anma etkinlikleri vardı. Ancak ‘gaziler’ bu etkinliğe de çağırılmadı. Tepki göstermek için Beştepe’ye giden kalabalık bir grup, 15 Temmuz Anıtı’na yürümek istedi ancak polis engel oldu. Ufuk Yegin isimli bir vatandaş, “Milletin evi milletin evi diye açtıkları Cumhurbaşkanlığı sarayına gazileri ve şehit yakınlarını almıyorlar. Bizi sokağa çağıranlar, Saray’a çağırmıyorlar. Bunların zihniyeti bu. Bunlar, ‘Size iş verdik, daha ne vereceğiz’ diyen zavallılar. Biz önceden de memurduk. Arkadaşlarımızın yarısını zaten sabıkalı diyerekten işe almadılar.” ifadelerini kullandı.

Bu sırada mikrofona konuşan bir başka vatandaş ise, “Ben 15 Temmuz’da MG3’ü elime aldım, önümdeki tankı taraya taraya gittim. Sadece ‘yaralama’dan sabıkam var diye benim madalyamı vermediler. Çocuğuma mama alamıyorum. 78 bin liralık kamyonuma haciz koydular.” diye konuştu.

Söz konusu vatandaşın ‘MG3’ü elime aldım, taraya taraya gittim” sözleri dikkat çekti. Zira MG3, TSK’nın envanterinde bulunan bir makineli tüfek. Öncesinde sabıkalı olduğu öğrenilen vatandaşın MG3’ü nereden ve nasıl temin ettiği merak konusu oldu.

Exit mobile version