Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutuklu Terzioğlu, tek kişilik koğuşta ölüme terk edildi!

HABER İNCELEME | İLKER DOĞAN 

Silivri’de tutuklu bulunan Yönetmen Fatih Terzioğlu, tek kişilik koğuşta ölüme terk edilmiş durumda. Avukatı Büşra Şimşek, aylardır kustuğunu ve düne kadar bir kez hastaneye götürüldüğünü, kanında yüksek oranda enfeksiyon çıkmasına rağmen tedavisine başlanmadığını anlatıyor. 21 ay önce tutuklandığında 90 kilo olan Terzioğlu, 50 kiloya kadar düştü. Hayati fonksiyonlarını tamamen yitirmiş durumda. Bir aydır sürekli kusan Terzioğlu konuşamıyor, yürüyemiyor. O kadar halsiz ki, gözlerini bile açamıyor. Avukatı, Terzioğlu’nun kanındaki CRP oranının normalin 4 katı olduğunu söylüyor. Bilimsel makalelerde, söz konusu oranın, kalp krizi ihtimali ve kanser dahil bir çok hastalığın belirtisi olabileceği belirtiliyor.

KANSER RİSKİ ÇOK YÜKSEK

Hastalığından sonra önceki gün kapalı görüşte eşini ilk defa gördüğünü anlatan Esra Terzioğlu’nin anlattıkları, durumun vehametini gözler önüne seriyor: “Bir aydır kusuyor. Dehşet derecede kilo vermiş. Bugün (dün) hastaneye götürülmüş. Eşimin kan değerlerinde kanser hücrelerinin arttığı görülüyor. Karaciğerde nodül tesbit edildi. Kanser riski çok yüksek. Acilen tahliye edilmesi gerek! Göz göre göre ölüme mahkûm etmeyin eşimi! Ben babasız büyüdüm. Bu acıyı çok iyi biliyorum. İki evladımın babaları çok hasta ve hâlâ gerekli tedaviye başlanmadı.” diyor.

Fatih Terzioğlu, en son Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan ‘Sungurlar’ dizisinde yönetmen yardımcılığı yapmıştı. Cemaat’e yönelik hukuksuz soruşturmalar kapsamında gözaltına alındı. Telefonuna gönderilen 15 adet dua nedeniyle 21 ay önce tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Yargılamalar sonunda sözde ‘terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fatih Terzioğlu, yaklaşık 40 gün kadar önce kaldığı koğuşta baygın halde bulundu. Avukatı ve ailesinin verdiği bilgilere göre Terzioğlu o günden beri sadece bir kez hastaneye götürüldü. Kanında yüksek oranda enfeksiyon tespit edildi. Avukatı Büşra Şimşek’in verdiği bilgilere göre kanındaki enfeksiyon oranı (CRP) olması gerekenin 4 katı!

40 GÜNDE 40 KİLO VERDİ!

Fatih Terzioğlu, baygın bulunduğu günden bu yana kusuyor. Hayati fonksiyonlarını neredeyse tamamen kaybetmiş durumda. Esra Terzioğlu, eşinin tedavisinin gerektiği gibi yapılmadığını söylüyor. Hastalığının ardından 22 Haziran’da eşini kapalı görüşte ilk kez gördüğünü belirten Terzioğlu’nun anlattıkları, durumun vehametini de gözler önüne seriyor. Buna göre cezaevine girdiğinde 90 kilo olan Terzioğlu, 50 kiloya kadar düşmüş durumda. Esra Terzioğlu, eşinin gözlerini bile açmakta zorlandığını anlatıyor.

GÜLEMİYOR, KONUŞAMIYOR, GÖZLERİNİ BİLE AÇAMIYOR

Eşini ilk gördüğünde şok olduğunu anlatan Esra Terzioğlu, o anlara gözyaşlarıyla anlatıyor: “Bir aydır kusuyor. Hiç bir müdahale yapılmıyor. Sadece serum veriliyor. Oyalıyorlar bizi. Bir şeyler yapılsın istiyorum. Dün görüşe gittim. Dehşet derecede kilo vermiş. Kapalı görüştü benimle konuşurken gözleri kapanıyordu. Gözünü açsın diye cama tıklıyordum. Onu mutlu edecek şeyler anlatıyorum. Gülemiyor. Konuşamıyor, kendini ifade edemiyor. İşaretle bir şeyler gösteriyor. Sadece ona dua edenleri duyunca ağladı, gözlerinden ip gibi yaş akıyor.”

CEZAEVİ YÖNETİMİ YANLIŞ BİLGİ VERİYOR 

Esra Terzioğlu, eşinin tedavisi ve hastalığıyla ilgili cezaevi yönetiminin de yanlış bilgi verdiğini anlatıyor: “Cezaevi yönetimi yalan yanlış bilgi veriyor. Çünkü ben e-nabızda görüyorum neler yapılıp yapılmadığını. Emar çekildi diyorlar ama Fatih’e sordum, o da yapılmamış. Korona testi negatih çıktı diyorlar ama o da yapılmamış.”

AVUKATI: İŞKENCE SUÇU İŞLENİYOR

Avukatı Büşra Şimşek ise şunları söylüyor: “Haftalardır hasta ve sadece kusuyor hiçbir şekilde beslenemiyor. 50 kiloya düştü. Tekerlekli sandalyeyle aile görüşüne gelmiş ve sadece kolunu masaya koyup başını üstüne koyuyormuş. Eşi defalarca “Fatih beni duyuyor musun” demek zorunda kalmış. Hastaneye bi kere götürülen ve kanında yüksek oranda enfeksiyon çıkan Fatih abi tedavi edilmiyor. Tek kişilik hücrede tutuluyor. Herhangi ilaç verilmiyor. Memurlar eşine serum verdiklerini söylüyor. Eşi antibiyotik vermeniz lazım bu enfeksiyon çok yüksek diyor.”

TEHDİT: GÖRÜŞ YASAĞI GETİRİRSEK, GÖRÜRSÜN!

“Memurlar ‘görüş yasağı veririz görürsün’ diye tehditte bulunuyor. Vücudundaki enfeksiyon oranı yani CRP olması gerekenin 4 katı. Fatih abi günün büyük kısmında kustuğu için lavaboya başını koyup öylece duruyormuş. Tedavi edilmiyor, hastaneye götürülmüyor. Tek suçu STV’de yönetmen yardımcılığı yapmış olmak. Silivri 7  No’lu Cezaevi’nde FATİH TERZİOĞLU TEK KİŞİLİK HÜCREDE ÖLÜME TERK EDİLDİ, İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE SUÇU İŞLENİYOR DUYMAYAN KALMASIN.”


Esra Terzioğlu: Ben babasız büyüdüm, aynı acıyı çocuklarım da yaşamasın!

Fatih Terzioğlu’nun dün hastaneye sevk edildiğini kaydeden eşi Esra Terzioğlu doktorlarla görüştüğünü belirterek, ‘‘Eşimin kan değerlerinde kanser hücrelerinin arttığı görülüyor. Karaciğerde nodül tespit edildi. Kanser riski çok yüksek. Acilen tahliye edilmesi gerek! Göz göre göre ölüme mahkûm etmeyin eşimi.’’ dedi.

Eşinin cezaevinden tahliye edilerek bir an önce tedavi altına alınması gerektiğini ifade eden Esra Terzioğlu sosyal medyadan ‘‘Eşimin kan değerlerinde kanser hücrelerinin arttığı görülüyor. Karaciğerde nodül tespit edildi. Kanser riski çok yüksek. Acilen tahliye edilmesi gerek! Göz göre göre ölüme mahkûm etmeyin eşimi.’’ paylaşımda bulunarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çağrıda bulundu.

Source: Tr724

Exit mobile version