Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Galatasaray lider Başakşehir’e diş geçiremedi

Zirveyi etkileyecek maçta Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Aleksic ile öne geçen lidere Sarı-Kırmızılı takım Emre Akbaba ile karşılık verdi. Edin Visca kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Süper Lig’de 29. haftanın kritik maçında Medipol Başakşehir evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Fatih Terim Stadı’nda oynanan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta kazanan çıkmadı. Turuncu-Lacivertli takım Aslan ile arasındaki 8 puanlık farkı korudu.
Galatasaray, Başakşehir deplasmanında birçok oyuncusunu kullanamamasına rağmen Başakşehir deplasmanında son dakikaya kadar galibiyet aradı. Sarı-Kırmızılı takım tüm istatistiklerde Başakşehir’e üstünlü kurdu. Geriye düştüğü mücadelede beraberliği yakaladı. Ancak 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyet golünü bulamadı. Başakşehir’in golünü 51. dakikada Danijel Aleksic kaydetti. Galatasaray’ın golü 68. dakikada Emre Akbaba’dan geldi.

BAŞAKŞEHİR 60, GALATASARAY 52 PUANA YÜKSELDİ

Ev sahibi Medipol Başakşehir’de Danijel Aleksic, Mahmut Tekdemir gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Mücadelede Edin Visca da 85. dakikada kırmızı kart gördü. Galatasaray’da Mario Lemina ve Martin Linnes ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu beraberliğin ardından Başakşehir 60 puanla liderliğini sürdürdü. Galatasaray da 52 puana 4. sırada kaldı. Süper Lig’de gelecek hafta Medipol Başakşehir, Antalyaspor’a konuk olacak. Galatasaray, Trabzonspor’u ağırlayacak.

BAŞAKŞEHİR İYİ BAŞLADI, GALATASARAY KARŞILIK VERDİ

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasına ev sahibi Başakşehir daha etkili başladı. Ancak dakikaların ilerlemesinin ardından ardan Galatasaray oyuna ağırlığını koymaya başladı. Topun kontrolünü eline Galatasaray, orta saha üstünlüğünü de ele geçirdi ve Başakşehir’i yarı sahasından çıkarmadı. Başakşehir hızlı hücumlarla ileri çıkmaya çalışırken, ev sahibi ekip 12. dakikada gole çok yaklaştı. Marcelo Saracchi’nin geri pasında kaleci Okan Kocuk’un kontrol edemediği top kaleye doğru yöneldi. Okan Kocuk son anda kale çizgisi üzerinden meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi. Pozisyonun devamında Crivelli topu ceza sahasının sol çaprazında uygun durumda bulunan Robinho’ya aktardı. Robinho’nun sert vuruşunda Okan Kocuk meşin yuvarlağı kornere çeldi.

EMRE AKBABA DEĞERLENDİREMEDİ

Galatasaray oyunda üstünlüğünü sürdürürken, sarı-kırmızılılar Radamel Falcao, Florin Andone ve Adem Büyük gibi golcü isimlerinin olmamasının sıkıntısını yaşadı. Kale önüne kadar iyi gelen ancak son hamlede sıkıntılar yaşayan Galatasaray, 34. dakikada önemli bir pozisyon yakaladı. Feghouli’nin ceza sahası dışında çektiği şutta savunmadan seken top, altı pasın sol çaprazında bulunan Emre Akbaba’nın önünde kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, açıyı kapatan Mert Günok meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısında gol olmayınca, soyunma 0-0’lık eşitlikle gidildi.

ALEKSIC ARKA DİREKTE TOPU KAFAYLA AĞLARA GÖNDERDİ 

Karşılaşmanın ikinci yarısı başlarken, Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Robinho’nun yerine Demba Ba’yı sahaya sürdü. Demba Ba’nın oyuna girmesinin ardından Galatasaray kalesinde etkili gitmeye başlayan Başakşehir, Senegalli futbolcuya iki pozisyonda gole çok yaklaştı. Galatasaray ikinci yarının başında Başakşehir ataklarında sıkıntılar yaşarken, 51. dakikada ev sahibi ekip golü buldu. İrfan Can Kahveci’nin sol kanattan arka direğe yaptığı ortada Aleksic net bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Lider evinde 1-0 öne geçti.
Galatasaray’da sakatlık kabusu Başakşehir maçında da sürdü. Stopere çekilen Mario Lemina, karşılaşmanın 53. dakikasında sakatlandı. Yerine 17 yaşındaki stoper Emin Bayram girdi.

GALATASARAY EMRE AKBABA İLE DENGEYİ SAĞLADI  

Başakşehir’in golü bulmasının ardından Galatasaray oyundan tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklendi. Zaman zaman savunmada az adamla yakalanan Galatasaray buna rağmen baskıyı kurdu. Karşılaşmanın 68. dakikasında Sarı-Kırmızılı takım beraberlik golünü buldu. Sol kanattan gelişen hücumda Saracchi’nin son çizgiye kadar indi. Topu içeriye çevirdi. Yakın mesafeden Emre Akbaba topu boş kaleye göndererek skoru 1-1 yaptı.

VISCA İKİNCİ SARI KARTTAN ATILDI

Galatasaray golü bulduktan sonra moral olarak da üstünlüğü ele geçirdi. Maça denge geldikten sonra Başakşehir kontrollü bir oyuna döndü ve riske girmedi. Turuncu-Lacivertli takımda Edin Visca’nın 85. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı ile oyun dışında kalması ile tüm dengeler değişti. Başarılı oyuncu Süper Lig’de ilk kez kırmızı kart görürken oyun da Sarı-Kırmızılı takımın baskısı ile devam etti. 10 kişi kalan lider karşısında istediği üretkenliği gösteremeyen Galatasaray, yaklaşık 10 dakikalık bölümde galibiyeti getirecek golü bulamadı. Mücedele 1-1 sona erdi.

Exit mobile version